اخبار

مرسدس بنز و گسترش فناوری ارتباط بین خودروها

 شرکت معتبر مرسدس بنز، در زمینه تکنولوژی های تعاملی موسوم به vehicle-to-vehicle یا V2V یک بستر جدید را در دست بررسی دارد که به خودروها امکان می دهد اطلاعات را همدیگر و محیط اطراف بگیرند و البته از خطرات جاده ای و خیابانی دوری کنند.
xcartox-2 1035-650x0.jpg.pagespeed.ic.soAwkaMksP
البته مرسدس فقط به بررسی این فناوری اکتفا نکرده و تا آخر سال چند مدل از محصولاتش را با تکنولوژی V2V اختصاصی که Car-to-X نام دارد، به بازار می فرستد. مثل سایر سیستم های V2V، فناوری مرسدس هم با ارائه هشدارهای زودهنگام به راننده خدمت می کند.

جالب تر اینکه Car-to-X با سخت افزار خودرو یکپارچه نیست بلکه به وسیله اپلیکیشنی به نام Digital DriveStyle که پس از دریافت داده ها، آنها را روی نمایشگر داخل خودرو نشان می دهد، اجرا خواهد شد. خوبی چنین روشی این است که می شود هر خودروی دیگری را نیز به سیستم اضافه کرد.

با اتصال به اینترنت و دریافت وضع آب و هوا و خدمات اضطراری، مرسدس هایی که مجهز به سنسورهای مختلف هستند داده ها را از محیط پیرامون می گیرند. در مرحله بعد، با نزدیک شدن خودرو به محیط های خطرناک مثل جایی که اخیرا یک تصادف رخ داده، هشدارها از سایر ماشین هایی که از محل عبور کرده اند، از راه می رسند.

البته هنوز محدودیت هایی وجود دارد، از جمله نیاز به فعال سازی هشدارهای سیستم به صورت دستی و اینکه فعلا فقط مرسدس ها از آن پشتیبانی می کنند. ولی شرکت بنز نگران این فناوری ها نیست و Car-to-X را متعلق به آینده می داند: با Car-to-X ما یک بستر تکنولوژیک برای بازار آماده کرده ایم که در آینده امکان توسعه نسل های جدیدی از سیستم های دستیار خودرو را می دهد.

mercedes launch car to x system.dm01yuyng1s0sg0gsso04osos.a5fuq7lrqzkgc0ccw4ss08gso.th

به کمک داده های دریافتی از سایر خودرو ها، این امکان وجود خواهد داشت که محیط های پیرامون خودرو که بعضا دور از آن قرار دارند، به خوبی شناسایی شوند. خلاصه که در آینده، وسایل نقلیه با هم حرف خواهند زد و به هم هشدار می دهند تا امنیت سرنشینان بالاتر رود.

 

 

 

غرفه خورشیدی Endesa

غرفه Endesa که در سال 2012 به عنوان یک پناهگا ه کار آمد به منظور تامین نیازهای مرتبط با انرژی و راحتی طراحی شده است.جعبه چوبی که به صورت ماژول هایی در دیوار خارجی در فاصله های مختلف ایجاد سایبان مثلثی ، که زاویه دقیق و طول دقیق بر اساس موقعیت خورشید در آن محاسبه شد که برای ایجاد سایه در فضای داخلی ایجاد شده است.

endesapav01  

هر کدام از این بخش ها دارای سلول های فتو ولتاییک در قسمت فوقانی است که از ورود نور خورشید توسط پنجره ها جلوگیری جلوگیری می کند . در داخل این فرم جیب هایی برای نگهداری مردم طراحی شده که این محیط را به محیطی قابل زندگی تبدیل می کند.

endesapav03  endesapav04

این فریم های چوب های کاج مانند از پنل های مدیریتی که سقف و کف را بوجود آورده حمایت می کند ، هر یک از اجزا مبتنی بر الگوریتم های خاص و زوایای معین است که توسط دستگاه های CNC ساخته شده و در مدت زمان یک ماه قابل مونتازشدن است .

endesapav06  endesapav09

تمامی موارد مرتبط با طراحی توسط کامپیوتر حل شده و بعضی از بخش ها می تواند بعد از آن به سادگی بر روی این بخش ها مونتاژ گردد.

endesapav12 

endesapav17 

 www.designboom.com

 

فروش محصولات لینکلن در چین را آغاز شده است.

گروه بین الملل: با آغاز ماه جاری فورد عملیات دو ساله پیاده سازی شبکه فروش محصولات لینکلن در چین را آغاز نموده است.

به گزارش خبر خودرو، ظرف چهار سال آینده فورد هر ساله یک نسخه کاملا جدید از لینکلن را معرفی خواهد کرد و قرار است این پروژه از دسامبر امسال و با عرضه MKZ آغاز گردد.قرار است در این مدت لینکلن حضوری گسترده در بازار شاسی بلندهای کوچک و متوسط آمریکای شمالی داشته باشد.با این حال لینکلن در نظر دارد شبکه ای کاملا مجزا برای بازار چین ایجاد نماید.

                                                       

از آن جا که لینکلن درصدد تبدیل شدن به یک برند بین المللی است راحت تر می تواند با کادیلاک و دیگر تولیدکنندگان خودروهای لوکس آلمانی و ژاپنی رقابت نماید.از آنجا که پیش بینی می شود بازار خودروهای شاسی بلند چین تا سال 2020 از آمریکا پیشی بگیرد می توان برنامه توسعه ای لینکلن در چین را تصمیمی بسیار مهم و به موقع ارزیابی کرد.

کارشناسان انتضار دارند رشد فروش خودروهای لوکس از 6% به 9% تا سال 2010 افزایش یابد که این امر به منزله ورود 2.7 میلیون دستگاه خودروی جدید به بازار است.گفتنی است لینکلن ظرف 20 سال گذشته و تا زمان توقف عرضه ی مدل های جدید آن توسط فورد، همواره پرفروش ترین برند لوکس بازار خودروی آمریکا بوده است.احیا دوباره لینکلن با آغاز فروش MKZ مدل 2013 در پایان سال جاری کلید خواهد خورد.


معرفی انرژی خورشیدی و کاربردهای آن

كاربردهاي انرژي خورشيد

مقدمه

انرژي خورشيد يكي از منابع تامين انرژي رايگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زيست محيطي است كه از ديرباز به روش‌هاي گوناگون مورد استفاده بشر قرار گرفته است. به طور متوسط خورشيد در هر ثانيه 1.1*1020 كيلووات ساعت انرژي ساطع مي كند. از كل انرژي منتشر شده توسط خورشيد، تنها در حدود 47% آن به سطح زمين مي‌رسد. اين بدان معني است كه زمين در هر ساعت، تابشي در حدود 60 ميليون Btu دريافت مي‌كند.

يعني انرژي ناشي از سه روز تابش خورشيد به زمين ‌برابر با تمام ‌انرژي ناشي از احتراق كل سوخت‌‌هاي ‌فسيلي در دل زمين است و بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه در اثر تابش خورشيد به مدت چهل روز، مي‌توان انرژي مورد نياز يك قرن را ذخيره نمود. بنابراين با به كارگيري كلكتورهاي خورشيدي مي‌توان تا حدودي از اين منبع انرژي بي‌پايان، پاك و رايگان استفاده كرد و تا حد بسيار زيادي در مصرف سوخت‌هاي فسيلي صرفه جويي نمود.

موقعيت كشور ايران از نظر ميزان دريافت انرژي خورشيدي

كشور ايران در بين مدارهاي 25 تا 40 درجه عرض شمالي قرار گرفته است و در منطقه‌اي واقع شده كه به لحاظ دريافت انرژي خورشيدي در بين نقاط جهان در بالاترين رده‌ها قرار دارد. ميزان تابش خورشيدي در ايران بين 1800 تا 2200 كيلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمين زده شده است كه البته بالاتر از ميزان متوسط جهاني است. در ايران به طور متوسط ساليانه بيش از 280 روز آفتابي گزارش شده است كه بسيار قابل توجه است.

تاريخچه

شناخت انرژي خورشيدي و استفاده از آن براي منظورهاي مختلف به زمان ماقبل تاريخ باز مي‌گردد، شايد به دوران سفالگري. در آن هنگام روحانيون معابد به كمك جام هاي بزرگ طلايي صيقل داده شده و اشعه خورشيد، آتشدان‌هاي محراب ها را روشن مي‌كردند. يكي از فراعنه مصر نيز معبدي ساخته بود كه با طلوع خورشيد درب آن باز و با غروب خورشيد درب بسته مي‌شد.

ولي مهم‌ترين روايتي كه درباره استفاده از خورشيد بيان شده، داستان ارشميدس، دانشمند و مخترع بزرگ يونان قديم مي‌باشد كه ناوگان روم را با استفاده از انرژي حرارتي خورشيد به آتش كشيد. گفته مي‌شود كه ارشميدس با نصب تعداد زيادي آينه كوچك مربعي شكل در كنار يكديگر كه روي يك پايه متحرك قرار داشته ‌است، اشعه خورشيد را از راه دور روي كشتي‌هاي روميان متمركز ساخته و به اين ترتيب آنها را به آتش كشيده‌است. در ايران نيز معماري سنتي ايرانيان باستان نشان دهنده توجه خاص آنان در استفاده صحيح و مؤثر از انرژي خورشيد در زمان‌هاي قديم بوده‌است. براي نمونه ديوارهاي خانه‌هاي قديمي از جنس كاهگل بوده كه با توجه به كم بودن نرخ انتقال حرارت در اين نوع ديوارها، حرارت جذب شده در روز با چند ساعت تاخير يعني در شب وارد خانه مي‌شود.

 

 

كاربردهاي انرژي خورشيد

در عصر حاضر از انرژي خورشيدي توسط سيستم‌هاي مختلف استفاده مي‌شود كه عبارت‌اند از:

• استفاده از انرژي حرارتي خورشيد براي مصارف خانگي، صنعتي و نيروگاهي.

• تبديل مستقيم پرتوهاي خورشيد به الكتريسيته بوسيله تجهيزاتي به نام فتوولتاييك.

استفاده از انرژي حرارتي خورشيد

اين بخش از كاربردهاي انرژي خورشيد شامل دو گروه نيروگاهي و غير نيروگاهي است.

1) كاربردهاي نيروگاهي

تأسيساتي كه با استفاده از آنها انرژي حرارتي جذب شده خورشيد به الكتريسيته تبديل مي‌شود نيروگاه حرارتي خورشيدي ناميده مي‌شوند. در حقيقت انرژي حرارتي جذب شده از خورشيد نقش انرژي حرارتي تامين شده توسط بويلر در نيروگاه‌هاي با سوخت فسيلي را دارد. اين تأسيسات بر اساس انواع متمركز كننده‌هاي موجود و بر حسب اشكال هندسي متمركز كننده‌ها به سه دسته تقسيم مي‌شوند:

• نيروگاه‌هايي كه گيرنده آنها آينه‌هاي سهموي خطي هستند.

• نيروگاه‌هايي كه گيرنده آنها در يك برج قرار دارد و نور خورشيد توسط آينه‌هاي بزرگي به نام هليوستات به آن منعكس مي‌شود. (دريافت كننده مركزي)

• نيروگاه‌هايي كه گيرنده آنها بشقابي سهموي (ديش) است.

نيروگاه‌هاي حرارتي خورشيد از نوع سهموي خطي

در اين نيروگاه‌ها، از منعكس كننده‌هايي كه به صورت سهموي خطي هستند، جهت تمركز پرتوهاي خورشيد در خط كانوني آن‌ها استفاده مي‌شود و گيرنده به صورت لوله‌اي در خط كانوني منعكس كننده‌ها قرار دارد. در داخل اين لوله روغن مخصوصي در جريان است كه بر اثر حرارت پرتوهاي خورشيد گرم و داغ مي‌گردد.

روغن داغ از مبدل حرارتي عبور كرده و آب را به بخار تبديل و به مدارهاي مرسوم در نيروگاه هاي حرارتي انتقال مي دهد تا به كمك توربين بخار و ژنراتور به توان الكتريكي تبديل گردد.

در اين نيروگاه‌ها يك سيستم ردياب خورشيد نيز وجود دارد كه توسط آن آينه‌هاي شلجمي دائماً خورشيد را دنبال نموده و پرتوهاي آن را روي لوله دريافت كننده متمركز مي‌نمايد. تغييرات تابش خورشيد در اين نيروگاه ها توسط منبع ذخيره و گرمكن سوخت فسيلي جبران مي‌شود.

نيروگاه‌هاي حرارتي از نوع دريافت كننده مركزي

در اين نيروگاه‌ها پرتوهاي خورشيدي توسط مزرعه‌اي متشكل از تعداد زيادي آينه منعكس كننده به نام هليوستات بر روي يك دريافت كننده كه در بالاي برج نسبتاً بلندي استقرار يافته‌است متمركز مي‌گردد. در نتيجه روي محل تمركز پرتوها انرژي گرمايي زيادي بدست مي‌آيد كه اين انرژي بوسيله سيال عامل كه داخل دريافت كننده در حركت است، جذب مي‌شود و بوسيله مبدل حرارتي به سيستم آب و بخار مرسوم در نيروگاه‌هاي سنتي منتقل شده و بخار فوق گرم در فشار و دماي طراحي شده براي استفاده در توربين ژنراتور توليد مي گردد. در برخي از سيستم‌ها نيز، سيال عامل آب است و مستقيماً در داخل دريافت كننده به بخار تبديل مي‌شود.

نيروگاه‌هاي حرارتي از نوع بشقابي

در اين نيروگاه‌ها از منعكس كننده‌هايي كه به صورت شلجمي بشقابي هستند، جهت تمركز نقطه‌اي پرتوهاي خورشيدي استفاده مي كنند و گيرنده‌هايي كه در كانون شلجمي قرار مي‌گيرند، به كمك سيال جاري در آن انرژي گرمايي را جذب نموده و به كمك يك ماشين حرارتي و ژنراتور آن را به نوع مكانيكي و الكتريكي تبديل مي‌كند.

دودكش‌هاي خورشيدي

روش ديگر براي توليد الكتريسيته از انرژي خورشيد استفاده از برج نيرو يا دودكش‌ خورشيدي است. در اين سيستم از خاصيت دودكش‌ها استفاده مي‌شود به اين صورت كه با استفاده از يك برج بلند به ارتفاع حدود ۲۰۰ متر و تعداد زيادي گرمخانه‌ خورشيدي كه در اطراف آن است، هواي گرمي بوسيله انرژي خورشيدي در يك گرمخانه توليد و به طرف دودكش يا برج كه در مركز گرمخانه‌ قرار دارد، هدايت مي‌شود.

اين هواي گرم بعلت ارتفاع زياد برج با سرعت زياد صعود كرده و باعث چرخيدن پروانه و ژنراتوري كه در پايين برج نصب شده‌است مي‌گردد و سبب توليد برق در ژنراتور مي‌شود.

مزاياي نيروگاه هاي خورشيدي

الف) توليد برق بدون مصرف سوخت ب) عدم آلودگي محيط زيست پ) امكان تأمين شبكه‌هاي كوچك و ناحيه‌اي ت) استهلاك كم و عمر زياد ث) عدم احتياج به متخصص

2) كاربردهاي غير نيروگاهي

الف – آبگرمكن‌ خورشيدي و حمام خورشيدي

ساده‌ترين آبگرمكن خورشيدي از يك گردآور تخت (كلكتور) و يك مخزن ذخيره آب تشكيل شده است. شرايط لازم نصب اين آبگرمكن آن است كه قسمت فوقاني گردآور پايين‌تر از قسمت تحتاني مخزن ذخيره قرار گيرد و حداقل انحراف گردآور نسبت به سطح افق كه براي تحقيقي جريان ترمو سيفوني، در حدود 20 درجه رو به جنوب انتخاب شود.

طرز كار

ابتدا مخزن آب گرم، با آب سرد پر مي‌شود و آب داخل لوله‌هاي گردآور، هنگامي كه خورشيد روي سطح گردآور مي‌تابد به تدريج گرم شده و به كندي به طرف مخزن رفته و از طرف بالا ذخيره مي‌شود، آب سرد مخزن نيز از طريق لوله ديگر به طرف قسمت پايين گردآور جريان يافته و تا زماني كه تابش خورشيدي براي گرم كردن آب كفايت كند، اين عمل ادامه مي‌يابد. 

ب – گرمايش و سرمايش ساختمان و تهويه مطبوع خورشيدي

تشريح عملكرد سيستم :

تابستاني: چيلرهاي گازسوز با صرفه جويي در هزينه هاي مصرف برق تا 80%، در مقايسه با سيستم‌هاي تراكمي در فصل تابستان وظيفه تأمين سرمايش را بر عهده دارند. چيلرهاي جذبي خورشيدي كه از يك طرف محلول داغ آب و آمونياك دستگاه چيلر (كه درحالت عادي اين حرارت توسط فن كندانسور و ابزوربر به محيط دفع مي گردد) و از طرف ديگر آب گرم شونده در چرخش با منبع كويلي جهت آب گرم مصرفي قرار داده تا زماني كه چيلر در حال كار و تأمين برودت براي ساختمان است، حرارت دفع شده در كندانسور دستگاه براي تأمين آب گرم مصرفي صرف مي گردد و لذا راندمان عملكرد اين سيستم تا 170% افزايش مي يابد. در هر دستگاه چيلر در حدود 21 kw حرارت بازيافت مي شود كه اين حرارت صرف تأمين آب گرم مصرفي خواهدشد. با توجه به اينكه در هتل ها در فصل تابستان، همزماني نياز سرمايش و آب گرم مصرفي بسيار زياد است، استفاده از اين سيستم در هتل‌ها به شدت بر كاهش هزينه‌هاي انرژي مؤثر است. در زماني كه به هر دليل چيلر خاموش است، سيستم پشتيبان يعني آب گرم توليد شده از كلكتورهاي خورشيدي و يا بويلر (AYيا بويلر ديگر) براي تأمين آب گرم مصرفي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. زمستاني: در فصل زمستان با خاموش شدن چيلر، بويلرهاي AY وظيفه تأمين آب گرم ساختمان، و سيستم كلكتور خورشيدي با پشتيباني آب گرم توليد شده توسط بويلرهاي AY نقش تأمين آب گرم مصرفي را برعهده دارند.

پ – آب شيرين‌كن خورشيدي

ت – خشك كن خورشيد 

ث – اجاق هاي خورشيدي

ج – كوره خورشيدي

نوتورا در اوايل قرن 18، اولين كوره خورشيدي را در فرانسه ساخت و بوسيله آن يك تل چوب را در فاصله 60 متري آتش زد. بسمر، پدر فولاد جهان نيز حرارت مورد نياز در كوره خود را از انرژي خورشيدي تأمين مي كرد. متداول‌ترين سيستم يك كوره خورشيدي، متشكل از دو آينه، يكي تخت و ديگري كروي است. نور خورشيد به آينه تخت رسيده و توسط اين آينه به آينه كروي بازتابيده مي‌شود. طبق قوانين اپتيك، هرگاه دسته پرتوي موازي محور آينه با آن برخورد نمايد، در محل كانون، متمركز مي‌شوند و به اين ترتيب انرژي حرارتي گسترده خورشيد در يك نقطه جمع مي‌شود، كه اين نقطه به دماهاي بالايي مي‌رسد. در كانون، يك منبع آب قرار مي‌دهند و با لوله كشي‌هايي به توربين توليد برق وصل مي‌كنند، با توجه به ابعاد ساختمان انرژي گرمايي دريافتي فوق العاده بالاست و بخار آب توليد شده با جريان شديد در لوله‌ها به توربين رسيده و باعث چرخش آن و توليد برق ارزان قيمت در چنين مجموعه نيروگاهي برق - آبي مي‌گردد.

چ – خانه‌هاي خورشيدي

سيستم هاي فتوولتاييك

به پديده‌اي كه در اثر تابش نور بدون استفاه از مكانيزم‌هاي محرك، الكتريسيته توليد كند پديده فتوولتاييك و به هر سيستمي كه از اين پديده‌ها استفاده كند، سيستم فتوولتاييك گويند. انرژي فتوولتاييك تبديل نور خورشيد به الكتريسيته از طريق يك سلول فتو ولتاييك (pvs) است، كه بطور معمول يك سلول خورشيدي ناميده مي‌شود. سلول خورشيدي يك ابزار غير مكانيكي است كه معمولاً از آلياژ سيليكون ساخته شده‌است. وقتي فوتون‌ها به يك سلول فتوولتاييك برخورد مي‌كنند، فوتون هاي جذب شده انرژي را براي توليد الكتريسيته فراهم مي كنند. وقتي كه نور خورشيد (انرژي) توسط جسم نيمه رسانا جذب شود، الكترون اتم‌هاي جسم جابه جا مي‌شوند. نحوه خاص ساخت سطح جسم باعث مي‌شود، سطح جلويي سلول براي الكترون‌هاي آزاد بيشتر پذيرش يابد. بنابراين الكترون‌ها به طور طبيعي به سطح مهاجرت مي‌كنند. زماني كه الكترون‌ها موقعيت خود را ترك مي‌كنند، سوراخ‌هايي شكل مي‌گيرد. از آنجايي كه تعداد الكترون ها زياد است و هر كدام يك بار منفي را حمل مي‌كنند و به سطح جلويي سلول مي‌رود، توازن بار بين سطوح جلويي و عقبي به هم خورده و يك اختلاف پتانسيل الكتريكي، شبيه قطب‌هاي مثبت و منفي يك باتري ايجاد مي‌شود. وقتي كه دو سطح از ميان يك راه داخلي مرتبط مي‌شوند، الكتريسيته جريان مي‌يابد.

سيستم‌هاي فتوولتاييك يكي از پرمصرف‌ترين كاربردهاي انرژي‌هاي نو هستند. از سري و موازي كردن سلول هاي آفتابي مي‌توان به جريان و ولتاژ قابل قبولي دست يافت. به يك مجموعه از سلول‌هاي سري و موازي شده پنل (Panel) فتوولتاييك مي‌گويند. سيستم‌هاي فتوولتاييك را مي‌توان بطور كلي به دو بخش اصلي تقسيم نمود: ۱ – پنل‌هاي خورشيدي: اين بخش در واقع مبدل انرژي تابشي خورشيد به انرژي الكتريكي بدون واسطه مكانيكي مي‌باشد. ۲ – مصرف كننده يا بار الكتريكي

 

برگرفته از سايت :reaward.ir

 

 

شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو در سال تولید ملی به دانش طراحی و تولید بزرگترین قالب داشبورد سمنددارای کیسه هوادست خواهد یافت

به گزارش خبر خودرو، شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو در سال تولید ملی به دانش طراحی و تولید بزرگترین قالب داشبورد سمنددارای کیسه هوادست خواهد یافت که این امر بیش از 700 هزار یوروصرفه جویی ارزی درپی دارد.   

غلامرضا علوی مدیرعامل شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو با بیان این مطلب اظهار داشت : این پروژه با همکاری شرکت ساپکو صورت گرفته و بزرگترین شرکت قالب سازی آلمان در چارچوب یک قرارداد 5 ساله تکنولوژی این فناوری صنعتی را به شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو انتقال داده است .

وی افزود: بیش از این قالب های مذکور از کره جنوبی و اروپا وارد می شد.

  علوی تاکید کرد: فولادهای موردنیاز برای طراحی این قالب را  از شرکت فولاد اسفراین تامین خواهد شدکه دارای همه استانداردهای مورد نیاز در قالب سازی است .

به گفته وی با استفاده از دستاورد های این پروژه ساخت بزرگترین قالب های پلاستیک سایر محصولات در آینده مدنظر است .

زیر مجموعه ها

مشاوره وخدمات مهندسی

بدلیل نیاز مبرم واحدهای تولیدی و صنعتی کشور به سازمانهای فنی و تخصصی بویژه در حوزه تحقیق و توسعه و طراحی، شرکت تیسر ضمن همکاری بسیار نزدیک با شرکت های بین المللی و معتبر ، سازمانی را ایجاد کرده تا ارائه دهنده خدمات مهندسی و طراحی به شرکت های خودرو ساز و قطعه ساز و سایر واحد های صنعتی کشور باشد.